Op woensdag 18 april kunnen wandelaars een interessante wandeling maken door het Bergerpark in Venlo.

Op excursie in het Waterpark van Venlo

De gidsen weten veel te vertellen over de natuur en cultuurhistorie van de omgeving, De excursie start om 13.30 uur vanaf de Familiekerk aan de Belletablestraat in Venlo. Denk aan stevig schoeisel.

In bijna het hartje Venlo ligt een prachtig stukje natuur, beter bekend als het Berger- of Waterpark. Er zijn enkel prachtige doorkijkjes op de stad. Door het laagste gedeelte van het park stroomt de Rijnbeek (“het Rienke”). De gemeente Venlo heeft de oorspronkelijk ondergronds lopende Muizenmolenbeek de ruimte gegeven, zodat alle hoger gelegen waterpartijen voorzien worden van vers water. Dit water komt uiteindelijk in de Rijnbeek. Ook kwel(bron)water uit het Ven en in het park zelf voeden de Rijnbeek. Dankzij deze kwel en andere natte en droge plekken is de flora erg gevarieerd. Gulden boterbloem, Daslook en Adderwortel zijn best bijzondere planten. Ook zie je hier vogelsoorten, die je in de stad niet zou verwachten, zoals de IJsvogel, de Bosrietzanger, Dodaars, Bosuil en andere.

Het park ligt ten zuiden van de Eugeniasingel. Deze singel is genoemd naar de Fossa Eugeniana. Tijdens de Spaanse bezetting (Tachtigjarige Oorlog) is men in 1626 begonnen met de aanleg van een kanaal, dat een verbinding moest vormen tussen Rijn en Maas en uiteindelijk met de Schelde, van Rheinberg, via Arcen en Venlo. Zo moesten Rijn- en Maashandel onmogelijk worden gemaakt en aanvallen vanuit het noorden door Generale Staatse troepen worden bemoeilijkt. Het kanaal is nooit afgemaakt, maar wel voor een groot deel in het landschap herkenbaar.

|Doorsturen

Uitgelicht

Uitgaanstips!UIT!N Agenda

WeerSjnabbeltjes

 • Headline 1

  Zolder of garage opgeruimd

  Zolder of garage opgeruimd en spullen die overbodig zijn ik kom ze graag bij u ophalen alles is welkom behalve grote meubels kleine meubels en oude fietsen zijn meer dan welkom bel of mail me en ik kom ze zo snel mogelijk ophalen Lees meer
 • Headline 1

  Gazelle sportieve herenfiets 61 cm

  Sportieve herenfiets Gazelle Tour de France. Aluminium Velgen, Trommelremmen, 61 cm hoogte, 6 versnellingen Shimano. In prima staat. Lees meer
 • Headline 1

  2 houten tafeltjes

  2 houten tafeltjes Lang vierkant 50x78x55 Rond 81x46x53 Gebruikt bieden en Ophalen in Kessel Lees meer
 • Headline 1

  Kast op zwenkwielen

  Kast op zwenkwielen 120x42x75 Gebruikt voor diverse doeleinde Bieden en Ophalen in Kessel Lees meer
 • Headline 1

  deuralarm

  duits alarm(batterijen),org prijs 39dm,voor 15 euro,meerdere,,bij meerdere is prijs bepreekbaar. Lees meer

Meest gelezen