Van dinsdag 16 t/m zondag 11 februari 2018 is in het Venrays Museum aan het mrg Goumansplein 1 de tentoonstelling ‘De teugels laten vieren’ te bezichtigen en te lezen. Het museum is iedere dag open van 13.30 tot 17.00 uur.

De teugels laten vieren

Door Uitinmagazine.nl

Lezen en kijken hoort in deze tentoonstelling bij elkaar. Dertien dichters en acht schrijvers hebben namelijk spannende, frivole, diepzinnige, uitdagende teksten bedacht over het thema. Eenentwintig tekenaars en schilders hebben schilderijen en tekeningen gemaakt over hetzelfde thema.

Dit alles in het kader van de schrijfwedstrijd ‘de Raadselige Roos’, die het Literair Café Venray elk jaar uitschrijft. Dit jaar voor de vijfentwintigste keer. Zondag 14 januari zijn de zes prijswinnaars bekend gemaakt, drie dichters en drie schrijvers. Vijftien andere deelnemers kregen te horen dat hun gedicht of verhaal in de bundel is opgenomen, die ook elk jaar wordt samengesteld.

De gedichten en verhalen zijn gekoppeld aan kunstwerken, die er wonderwel bij bleken aan te sluiten. Het is een mooie bundel geworden, maar wel zwart wit van binnen. De kunstwerken komen zo minder uitgesproken naar voren.
Op de tentoonstelling zijn de kunstwerken in volle glorie te zien, in kleur en op ware grootte.

Ook de gedichten zijn in hun geheel afgedrukt. Van de verhalen is slechts een fragment te lezen. Maar in de bundel, die te koop is zijn ze vanzelfsprekend volledig afgedrukt.
De deelnemers komen van heinde en verre. Heel Zuid Nederland, Brabant en Limburg, en heel Noord België, Limburg, Brabant en Vlaanderen was namelijk uitgenodigd om mee te doen. Zo zijn niet alleen Deurne, Venlo en Stevensbeek vertegenwoordigd, maar ook Assenbroek, Antwerpen.

Emmy Niesszen-Bekelaar, Grubbenvorst heeft het paard getekend

Piet Tunnesen uit Gennep heeft onderstaand gedicht geschreven

Ongebreideld

Fier
ging hij
voor de kudde uit.
Totdat het stalen bit
ruw
zijn zachte mond verwondde.

Wie nieuwsgierig geworden is naar hoeveel andere manieren er zijn, waarop je de teugels kunt laten vieren moet zeker komen kijken en lezen.

 

|DoorsturenUitgelicht

Uitgaanstips!UIT!N Agenda

WeerSjnabbeltjes

Meest gelezen