Sorteer

Evenement - Holland Koi Show in Kasteeltuinen Arcen

Adres
Locatie Kasteeltuinen Arcen
Straat Lingsforterweg 26
Postcode 5944 BE
Plaats ARCEN
Land Nederland
Telefoon 077-4736010
E-mail adres info@kasteeltuinen.nl
Website http://www.kasteeltuinen.nl
Facebook kasteeltuinen
Evenement informatie
Entree Volwassene €17,
Datum 16-8-2019 09:30 - 18:00

Het grootste evenement ter wereld op het gebied van Koi en Japanse cultuur!

Op 16, 17 en 18 augustus ontmoeten kwekers van Koi en Koi-liefhebbers elkaar in Kasteeltuinen Arcen tijdens de Holland Koi Show. De Holland Koi Show trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Tijdens deze show worden de meest schitterende Koi tentoongesteld, Koi die tot de top van Europa behoren. Daarnaast zijn er unieke bonsai bomen en is er aandacht voor de Japanse cultuur.

Centraal tijdens de Holland Koi Show staat de wedstrijd waarbij liefhebbers en kwekers in meer dan 80 bassins hun mooiste Koi tentoonstellen. De deelnemers kunnen prijzen winnen in diverse categorieën, waarbij de titel van “Grand Champion” de meest begeerde prijs is. Het jurypanel bestaande uit 18 juryleden is een internationaal gemêleerd gezelschap met juryleden uit o.a. Japan, Australië, Zuid-Afrika, Zweden, Duitsland en België.

Belangrijk onderdeel van de Holland Koi Show is ook het uitgebreide aanbod van de meer dan 100 stands. Hier kan de Koi-liefhebber terecht voor alle benodigdheden in en rondom de Koi vijver. De laatste snufjes op het gebied van pompsystemen, voer en vijvertrends worden getoond. Uiteraard kan de liefhebber hier ook zijn collectie Koi uitbreiden.

Meer dan alleen Koi

In een apart gedeelte van de Holland Show is ruimte gemaakt voor de Betta show. De Betta, oftewel Siamese Kempvis, is een tropische vis die bekend staat om zijn golvende staart en uitgesproken kleur. Op de show worden meer dan 390 bijzondere Bettas tentoongesteld door meer dan 50 kwekers uit 12 verschillende landen. Daarnaast speelt Bonsai een belangrijke rol, aan de rand van de Holland Koi Show worden op maar liefst 1500 m2 bijzondere soorten Bonsai in alle soorten en maten tentoongesteld.

Meer informatie & Tickets

Voor meer informatie kunt u terecht op www.hollandkoishow.nl of de facebookpagina @hollandkoishow. Tickets zijn te koop via de webshop van Kasteeltuinen Arcen (reguliere tickets zijn geldig) of aan de dagkassa. Let op: kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang (één kind per betalende volwassene of abonnementhouder).


UitgelichtUIT!N AgendaWeerMeest gelezen

Sjnabbeltjes