Matchmakers Roermond On Stage behalen de tien.

Door Gilsing lokale media

Roermond On Stage deelt opnieuw uit. Ditmaal de beurt aan de matchmakers. Het eerste gestelde aantal van tien is gehaald en daarom werd er getrakteerd. Karen Backes kreeg van Roermond On Stage een attentie, omdat ze zich heeft aangemeld als matchmaker.
Het beroepenfeest Roermond On Stage is in volle voorbereiding. Op 26 februari 2019 gaan 1000 VMBO leerlingen uit Midden-Limburg in gesprek met beroepen uit de regio. Leerlingen uit de 3e klassen VMBO moeten namelijk op korte termijn keuzes maken voor hun beroepstoekomst. Het vakkenpakket, dat door leerlingen gekozen moet worden, bepaalt mede wat je later kunt worden.
Om leerlingen zo goed mogelijk te laten kiezen, brengt Roermond On Stage de leerlingen in contact met beroepsbeoefenaars. Laten ervaren hoe een beroep eruit ziet, geeft leerlingen een heel duidelijk beeld of dit iets voor ze is. Of juist niet, maar ook dat is voor een leerling duidelijkheid. Voor leerlingen kan het lastig zijn matches te maken op het beroepenfeest en daarom lopen er ook behulpzame mensen rond die de leerlingen ondersteunen, de zogenoemde matchmakers.
Karen Backes is verbonden aan het Kennis- en Expertisecentrum de Donderberg en heeft als stagecoördinator veel ervaring met matches maken. Karen: “Ik zag al verschillende jaren het beroepenfeest Roermond On Stage voorbij komen en iedere keer dacht ik, daar zou ik best bij willen zijn. Dit jaar heb ik me uiteindelijk opgegeven om als matchmaker mee te doen. Ik weet hoe moeilijk het is voor leerlingen om soms met een volwassen persoon in contact te komen. Daarnaast moet je als leerlingen ook nog maar net weten welke banen precies bij je interesses horen. Het is goed dat bij Roermond On Stage leerlingen niet alleen zomaar beroepen ontmoeten, maar dat ze soms ook een beetje geholpen worden. De verlegen leerlingen of de leerlingen die een alternatief nodig heeft voor zijn favoriete match, die moeten toch ook enthousiast met een match naar de Doe Dag. Ik roep dan ook veel mensen op om die ondersteuning mee te geven, daarnaast ontmoet je zelf nog bedrijven die je niet kent en wellicht in de toekomst ook in je eigen netwerk kan gebruiken!”
Naast matchmakers zijn ook nog steeds beroepen welkom die zich aan de leerlingen willen presenteren. Ontmoet wellicht de werknemer van de toekomst. Door leerlingen uw beroep te laten ervaren helpt u dus niet alleen de leerlingen met het kiezen voor hun beroepstoekomst. Roermond On Stage zorgt ervoor dat beroepen en bedrijven in beeld komen bij de leerlingen. Meer weten over dit beroepenfeest kan via de site: www.roermondonstage.nl  Hier kunnen matchmakers en beroepsbeoefenaars zich ook aanmelden.

|Doorsturen

UitgelichtUIT!N Agenda

WeerSjnabbeltjes