Excursie Stichting het Limburgs Landschap

Nacht van de Nacht in Venlo

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij men op tal van locaties in heel Nederland kan genieten van de schoonheid van de donkere nacht. Tijdens deze ‘’nacht’’ wordt stilgestaan bij het feit dat er in Nederland steeds minder echte donkere plekken zijn. Voor de dierenwereld is dat lastig en voor de mens jammer, want donker heeft een speciale sfeer. Ook Het Limburgs Landschap doet mee. Zo kan er op de Groote Heide bij Venlo genoten worden van de bijzondere sfeer en de stilte.

De Groote Heide is een gevarieerd terrein met een rijke historie die bij hoge uitzondering tijdens de nacht van de nacht in het donker betreden mag worden.: Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers. Voor meer informatie over de Nacht van de nacht: www.nachtvandenacht.nl

De Groote Heide is een 247 ha grotendeels vlak natuurgebied met heidevelden en bossen dat zich boven de steilrand in Venlo bevindt. In de overgang naar het vlakke terrein komen aan de noord-west zijde diverse hoogteverschillen voor die de wandelaars met de gidsen gaan verkennen. Door het beheer van Het Limburgs Landschap is de soortenrijkdom toegenomen. Tijdens de Nacht van de Nacht kan er bij hoge uitzondering ook in het donker gewandeld worden onder leiding van een gids.

De excursie start op zaterdag 27 oktober om 20.00 uur tegenover het scoutinggebouw aan de schaapsdijkweg 52 in Venlo. Denk aan goed schoeisel.

|Doorsturen

UitgelichtUIT!N Agenda

WeerSjnabbeltjes

Meest gelezen