Kinderen bezoeken het park gratis in juli en augustus.

Vier de zomer in Kasteeltuinen Arcen!

Kasteeltuinen Arcen is ook deze zomervakantie zeker een bezoek meer dan waard! Het veelzijdige bloemen- en plantenpark is niet voor niets verkozen tot Leukste Uitje van Limburg en heeft naast een leuk programma voor kinderen ook een goed gevulde evenementenkalender in de zomermaanden. Bovendien kunnen kinderen tot en met 17 jaar het park gratis bezoeken in de maanden juli en augustus.

Spannende speurneuzen speurtocht en andere kinderactiviteiten
Er is veel te beleven in Kasteeltuinen Arcen voor kinderen. Ze kunnen het park verkennen door met een speurtocht op pad te gaan en opdrachtjes uit te voeren. Rondom het Bergpaviljoen kan geravot worden op het speelstrand, de geitjes geaaid worden in de Aaiweide of kan een balletje geslagen worden op de midgetgolfbaan. De 21-holes baan is prachtig aangelegd in een berglandschap met avontuurlijke banen, spannende grotten en kletterende watervallen. Bij het Bergpaviljoen vinden ook iedere middag knutsel- en ontdekactiviteiten plaats. Kinderen kunnen een bijenhotel maken, hun eigen ridderschild ontwerpen of in een van de poelen, met hulp van een medewerker, op zoek gaan naar de water- en bodemdiertjes die daar leven. In het Kasteel kunnen de jongste bezoekers een heus draaiorgeldiploma behalen.

Kinderen gratis actie
In de maanden juli & augustus hebben kinderen tot en met 17 jaar gratis toegang tot het park, ieder kind moet wel in het gezelschap zijn van een betalende volwassene of seizoenkaarthouder. Bovendien zijn de speurtocht, het midgetgolfen en de kinderactiviteiten gratis voor bezoekers van het park. De kinderen actie gratis geldt niet voor de entree voor het Theaterfestival op 21 juli.

Evenementenkalender
In de zomermaanden staan er tal van extra activiteiten op het programma in Kasteeltuinen Arcen. Van 7 juli t/m 12 augustus is Kasteel Arcen gevuld met muziek tijdens de expositie ‘Meesterwerken uit de mechanische muziekwereld’, met meer dan 30 zelf spelende en zeer bijzondere muziekinstrumenten wordt teruggekeken op de periode voordat er radio bestond. Op zaterdagavond 21 juli gaan de poorten van het park opnieuw open voor Theaterfestival Cirque de la Lune waarbij kleinkunst en muziek te zien zijn. In het weekend van 28 & 29 juli gebruiken tientallen kunstenaars de tuinen als hun atelier tijdens het Kunstweekend.

Bloeiwijzer
Ook voor de tuinliefhebber is Kasteeltuinen Arcen in de zomer zeker een bezoek waard. Je waant je even op wereldreis als je dwaalt door de subtropische kas met haar olijfbomen, vijgen en palmen; de Oosterse Watertuin met het traditionele Thaise Vissershuis en de Sawa’s of de romantische Rododendrontuin die in de schaduw van het kasteel ligt. De duizenden rozen bloeien nog volop in het Rosarium en ook de Hortensia’s, Lelies en Canna’s zorgen voor geur en kleur in de tuinen.

|Doorsturen


UitgelichtUIT!N Agenda

WeerSjnabbeltjes

 • Headline 1

  Crosstrainer Kettler Verso 309

  Crosstrainer Kettler Verso 309 Motorisch gestuurde magneetremsysteem Computergestuurde belastingsverstelling in 16 stappen €150,00. Alleen de handvaten zijn gebarsten, zie foto. Verder compleet en werkt. Incl hartslagfunctie. Zelden gebruikt. Nieuwprijs €500 Het apparaat heeft een vliegwiel van 14 kg. De maximale gewichtsbelasting is 130 kg. Nadat u klaar bent met het trainen, kunt u deze crosstrainer eenvoudig verplaatsen met behulp van de transportrollen. Kenmerken: Motorisch gestuurde magneetremsysteem Vliegwiel: 14 kg Computergestuurde belastingsverstelling in 16 stappen Trainingscomputer met programmeermogelijkheden 6 Programma's en belastingsgrafiek Elektronische polsslagmeting via handsensoren en oorclip Herstelpolsmeting met conditiecijfer Dubbele kogellagers in alle scharnieren Ronde-aandrijving (380 mm doorsnede) Antislip, verstelbare treevlakken Transportrollen en hoogtecompensatie Maximale gewichtsbelasting: 130 kg Afmeting: 132 x 42 x 170 Lees meer
 • Headline 1

  te koop aangeboden: koelcel

  tekoop aangeboden: koelcel voor agrarisch gebruik. doe een bod tel.0475-581518 Lees meer
 • Headline 1

  Mooi borduur schilderij

  Mooi borduur schilderij Banjo Meisje. hoogte 75cm breed 62cm Lees meer
 • Headline 1

  mooie Gazelle Maxximette fiets

  Mooie maxximettei fiets. Lees meer
 • Headline 1

  MOTORBOOT

  TE KOOP WEGENS OMSTANDIGHEDEN MOTORBOOT KRUISER MERK CASCARUDA GEBOUWD IN KATWIJK STAAL LENGTE 8.80 BR 2.80 M DIT JAAR HELEMAAL OPNIEUW GELAKT EN NIEUWE ANTIFOULING RVS RELING EN RVS ZWEMTRAP MET ZWEMPLATO MOTOR DIESEL 45 PK ZEER ZUINIG LOOPT GOED EN BOEGSCHROEF 24 V 3 NIEUWE ACCU''S 120 AMPERE PER STUK NIEUWE RAAMRUBBERS KUSSENS OPNIEUW BEKLEED LIGPLAATS BETAALD TOT 1-4-2020 LIGPLAATS WESSUM Lees meer