Kunst herrijst in Odapark

Foto Robert Wiering: Les Deux Garçons in Odapark

Odapark in Venray is een kunstwerk rijker. ‘’La Resurrection II’ van ‘Les Deux Garçons’, een hommage aan vrouwelijke patiënten die psychiatrische zorg in Venray hebben gehad. Het werk is deel van de grote zomerexpositie Art Shoes, maar blijft nadien in Odapark.
Het bestaat grotendeels uit mooie schoenen; volgens het kunstenaarsduo verdienen de patiënten – postuum – het allermooiste aan hun voeten. In werkelijkheid hadden ze gewoon schoeisel aan.
Een eerdere versie is verloren gegaan. Het nieuwe kunstwerk heeft nu een permanente opstelling op het podium van het Theehuis in Odapark. Dat onderstreept de titel: herrijzenis. In een herrijzenis komt alles wat was terug, maar ditmaal krachtiger dan ooit.

 

|Doorsturen


Uitgelicht

Uitgaanstips!UIT!N Expositie Agenda

WeerSjnabbeltjes

 • Headline 1

  Broodmachine

  Broodbak machine is maar een paar keer gebruikt Lees meer
 • Headline 1

  Hulp in huishouding aangeboden

  Wil graag helpen in huishouding van half oktober t/m begin januari. Poetsen, wassen, strijken, koken, babysitten, huisdieren verzorgen, hond uitlaten. Mijn vriendin Alina is 35 jaar en is sinds een jaar verantwoordelijk voor de hele huishouding van een enorm hotel in Lissabon. Ze wil graag over een jaar haar carriere in Nederland voortzetten. Daarom komt ze halverwege oktober voor 3 maanden naar Nederland om hier de taal te leren. Alina is een harde werker en zet zich altijd voor 100% in voor haar klanten. Het gaat haar niet om het geld verdienen, maar meer om overdag bezig te zijn. Lees meer
 • Headline 1

  Te koop hydrofor pomp

  Te koop hydrofor pomp is als nieuw h Let op dit is niets van een bouwmarkt Voor info zie foto,s en mijn andere adver. Lees meer
 • Headline 1

  gratis douche stoeltje wit

  Gratis afhalen: Douche stoeltje,goede kwaliteit Wit, Lees meer
 • Headline 1

  Vingino blouse

  Vingino blouse ,mt 8,valt iets ruimer.Capuchon is eraf te halen Lees meer

Meest gelezen