Ontdek tentoonstelling ‘Het DNA van Limburg’ samengesteld uit het Limburgs Museum tijdens de Nationale Museumweek in College Den Hulster!

Scholieren College Den Hulster stellen eigen pop-up museum samen!

Nieuw publiek bereiken door pop-up musea te openen in scholen, dat doen verschillende musea gedurende de Nationale Museumweek. Daarom opent College Den Hulster in Venlo een pop-up museum met pronkstukken uit het Limburgs Museum. “Je ziet hier hét goud van Limburg. Je proeft in alles de motivatie van de scholieren om de provincie op een goede manier te presenteren.

Foto's: Jorrit Lousberg

Dit smaakt absoluut naar meer!”, aldus de directeur van het Limburgs Museum Jos Schatorjé. Wethouder Ben Aldewereld vult aan: “Als je leerlingen de ruimte geeft om zelf te ontdekken zal je zien dat zij tot ongekende hoogte stijgen. Dit pop-up museum is het prachtige bewijs”. Ook de scholieren zijn enthousiast “Bijzonder om op deze manier Limburgs erfgoed te leren kennen én je hoeft nu eens niet in de boeken te zitten!”.

Iedje Heere, locatiedirecteur van College Den Hulster, is lovend over de waarde van het pop-up museum voor het lesprogramma maar nog meer voor de ontwikkeling van de leerlingen. “Het is een verbreding van de leerstof. Scholieren leren omgaan met de meest uiteenlopende uitdagingen. Je ziet hen genieten!”. Zo’n vijftig leerlingen hebben uit de foto-expositie van het Limburgs Museum hun eigen museum samengesteld en tijdens creatieve vakken er hun eigen interpretatie aan gegeven. Die hebben ze vastgelegd in foto’s en ook gepresenteerd in het ‘DNA van Limburg’. Ambassadrice en presentatrice Kim-Lian van der Meij riep het publiek tenslotte op om, ook na de Nationale Museumweek, musea te blijven bezoeken.

Dit jaar zijn drie ‘gouden pop-up musea’ in Leiden, Burgum en Venlo uit de collecties van Naturalis, Observeum en Limburgs Museum onderdeel van de hoofd-programmering. Zo brengen we #OnsEchteGoud ook voor deze doelgroep “dichterbij dan je denkt”!

Tijdens de vierde Nationale Museumweek die plaats vindt van 9 t/m 15 april, staat heel Nederland in het teken een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. Ruim 400 musea plaatsen gedurende deze week hun pronkstukken in de schijnwerpers. Deze musea doen dat allemaal op hun eigen manier: met speciale activiteiten of bijvoorbeeld bijzondere programmering rond een pronkstuk. Drie ervan worden uitvergroot tot indrukwekkend en confronterend formaat waardoor niemand meer om #OnsEchteGoud heen kan.

Tijdens de Nationale Museumweek gebeurt er nog veel meer, een overzicht:

• maandag 9 april: Onthulling Gouden zandsculptuur Slot Loevestein (Zaltbommel)
• dinsdag 10 april: Opening Gouden pop-up museum in Mytylschool De Thermiek i.s.m. Naturalis (Leiden)
• woensdag 11 april: Opening Gouden pop-up museum in Scholengemeenschap Liudger i.s.m. Observeum (Burgum)
• woensdag 11 april: Onthulling Gouden replica van de Ploeger (Helmond)
• donderdag 12 april: Opening Gouden pop-up museum in College Den Hulster i.s.m. Limburgs Museum (Venlo)
• vrijdag 13 april: Onthulling Gouden waterprojectie van de Halve Maen (Harlingen)
• vrijdag 13 april: MuseumkaartMatch-Avond in 44 musea met een gouden tintje in Stadsmuseum Harderwijk
• zaterdag 14 april: Speciale activiteiten in diverse musea door heel Nederland
• zaterdag 14 april: “Golden Hour”: Speciaal voor millennials in Museum TwentseWelle (Enschede)
• zondag 15 april: Speciale activiteiten in diverse musea door heel Nederland
• zondag 15 april: “Golden Hour”: Speciaal voor millennials in Scheepvaartmuseum (Amsterdam)

Voor alle laatste ontwikkelingen, activiteiten en nieuws: www.nationalemuseumweek.nl

Over de Nationale Museumweek
De Nationale Museumweek is een initiatief van de Museumvereniging, de brancheorganisatie van ruim 400 musea in Nederland. De vereniging wil zo veel mogelijk inwoners van Nederland kennis laten maken met prachtige collecties door hen te prikkelen, te verrassen, te inspireren met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud! Het beoogde resultaat is een sterkere binding van alle Nederlanders met museale collecties door het hele land.

Foto's: Jorrit Lousberg

Foto's: Jorrit Lousberg

|Doorsturen

Uitgelicht

Uitgaanstips!UIT!N Agenda

WeerSjnabbeltjes

 • Headline 1

  Broodmachine

  Broodbak machine is maar een paar keer gebruikt Lees meer
 • Headline 1

  Hulp in huishouding aangeboden

  Wil graag helpen in huishouding van half oktober t/m begin januari. Poetsen, wassen, strijken, koken, babysitten, huisdieren verzorgen, hond uitlaten. Mijn vriendin Alina is 35 jaar en is sinds een jaar verantwoordelijk voor de hele huishouding van een enorm hotel in Lissabon. Ze wil graag over een jaar haar carriere in Nederland voortzetten. Daarom komt ze halverwege oktober voor 3 maanden naar Nederland om hier de taal te leren. Alina is een harde werker en zet zich altijd voor 100% in voor haar klanten. Het gaat haar niet om het geld verdienen, maar meer om overdag bezig te zijn. Lees meer
 • Headline 1

  Te koop hydrofor pomp

  Te koop hydrofor pomp is als nieuw h Let op dit is niets van een bouwmarkt Voor info zie foto,s en mijn andere adver. Lees meer
 • Headline 1

  gratis douche stoeltje wit

  Gratis afhalen: Douche stoeltje,goede kwaliteit Wit, Lees meer
 • Headline 1

  Vingino blouse

  Vingino blouse ,mt 8,valt iets ruimer.Capuchon is eraf te halen Lees meer

Meest gelezen