Vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 en zondag 2 september a.s. is het Kunst- en Cultuurweekend Leudal

Door Gilsing lokale media

Het programma

Vrijdag 31 augustus: proeven aan het kloosterleven
Om 18.00 uur vindt in De Bombardon de officiële opening van het weekend plaats. Hierbij is iedere inwoner van Leudal van harte welkom.
Vervolgens kunt u daar om 18.30 uur toetreden tot de kloosterorde van de Gouden Eikel! In samenwerking met Tonieëlgroep Heitse gaat u een kloosterdiner bereiden. Kostenindicatie € 30 per persoon.
N.B. Voor deze activiteit dient u zich aan te melden, het aantal plaatsen is beperkt! Informatie vindt u op de website van De Bombardon: http://www.debombardon.com 

Zaterdag 1 september: gereserveerd voor de jeugd, klein en groot
Om 11.00 uur is in de Baexheimerhof in Baexem de superleuke en interactieve kindervoorstelling ‘De Circusboerderij’, bedoeld voor de jongste inwoners van Leudal. Deze voorstelling is niet alleen om naar te kijken, de kinderen spelen zélf de hoofdrol in dit circus! Vaders, moeders, opa’s, oma’s, kom meegenieten met het plezier van de kleintjes (ongeveer 3-12 jaar) in de Baexheimerhof! Toegang is gratis
Eveneens in Baexheimerhof is er ’s middags van 14.00 tot 16.00 uur voor de middelbare schooljeugd een spetterend optreden van dansschool Fresh Label Studios uit Heythuysen. En…iedere toeschouwer dingt mee naar een gratis dansworkshop ter plekke! Ook voor deze voorstelling is de toegang gratis.

Zondag 2 september: Kunstfietsen door Heythuysen
Het Kunst- en Cultuurweekend Leudal zou niet compleet zijn zonder het traditionele Kunstfietsen. Op zondag 2 september kan er gefietst worden, de tuinen van de kunstenaars zijn van 10.00 tot 17.00 uur open. Maar het blijft zeker niet bij kijken alleen. Er is ook voordracht, koorzang, levende muziek (harp) en een heuse ‘REUZEN’act. Kom, fiets, trap en bewonder!
Pronkstuk of prullaria
Op diezelfde dag 2 september vindt in de Bombardon tussen 10.30 en 13.00 uur de activiteit ‘Pronkstuk of Prullaria’ plaats. Heeft u verborgen schatten in huis, een oud servies, een schilderij, meubelstuk of andere huisraad verworven uit een erfenis, bent u in het bezit van een antieke klok of sierlijk glaswerk? Dit is dé gelegenheid om dit aan een deskundig oordeel te onderwerpen. Er zijn die dag vijf deskundigen aanwezig met ieder hun eigen expertise. Zij vertellen u graag meer over leeftijd, herkomst, stijl, schepper en geven indien mogelijk een globale waarde-indicatie van uw pronkstuk.
Kunst-dichtbij-Kunst
De Bombardon organiseert die dag de kunstmarkt ‘Kunst-dichtbij-Kunst’. Deze kunstmarkt is van 11.00 tot 16.00 uur geopend en biedt ook ruimte aan kunstenaars van buiten Heythuysen. Er worden mini-workshops gegeven, er is muziek en direct contact met de kunstenaars. Toegang is gratis.

Het Kunst- en Cultuurweekend van 31 augustus tot en met 2 september wordt georganiseerd door de Stichting Kunst & Cultuur Leudal. Dit mag u niet missen!
Alle informatie over het Kunst- & Cultuurweekend Leudal 2018 staat ook op www.kunstencultuurleudal.nl 

|Doorsturen

UitgelichtUIT!N Expositie Agenda

WeerSjnabbeltjes

 • Headline 1

  Crosstrainer Kettler Verso 309

  Crosstrainer Kettler Verso 309 Motorisch gestuurde magneetremsysteem Computergestuurde belastingsverstelling in 16 stappen €150,00. Alleen de handvaten zijn gebarsten, zie foto. Verder compleet en werkt. Incl hartslagfunctie. Zelden gebruikt. Nieuwprijs €500 Het apparaat heeft een vliegwiel van 14 kg. De maximale gewichtsbelasting is 130 kg. Nadat u klaar bent met het trainen, kunt u deze crosstrainer eenvoudig verplaatsen met behulp van de transportrollen. Kenmerken: Motorisch gestuurde magneetremsysteem Vliegwiel: 14 kg Computergestuurde belastingsverstelling in 16 stappen Trainingscomputer met programmeermogelijkheden 6 Programma's en belastingsgrafiek Elektronische polsslagmeting via handsensoren en oorclip Herstelpolsmeting met conditiecijfer Dubbele kogellagers in alle scharnieren Ronde-aandrijving (380 mm doorsnede) Antislip, verstelbare treevlakken Transportrollen en hoogtecompensatie Maximale gewichtsbelasting: 130 kg Afmeting: 132 x 42 x 170 Lees meer
 • Headline 1

  te koop aangeboden: koelcel

  tekoop aangeboden: koelcel voor agrarisch gebruik. doe een bod tel.0475-581518 Lees meer
 • Headline 1

  Mooi borduur schilderij

  Mooi borduur schilderij Banjo Meisje. hoogte 75cm breed 62cm Lees meer
 • Headline 1

  mooie Gazelle Maxximette fiets

  Mooie maxximettei fiets. Lees meer
 • Headline 1

  MOTORBOOT

  TE KOOP WEGENS OMSTANDIGHEDEN MOTORBOOT KRUISER MERK CASCARUDA GEBOUWD IN KATWIJK STAAL LENGTE 8.80 BR 2.80 M DIT JAAR HELEMAAL OPNIEUW GELAKT EN NIEUWE ANTIFOULING RVS RELING EN RVS ZWEMTRAP MET ZWEMPLATO MOTOR DIESEL 45 PK ZEER ZUINIG LOOPT GOED EN BOEGSCHROEF 24 V 3 NIEUWE ACCU''S 120 AMPERE PER STUK NIEUWE RAAMRUBBERS KUSSENS OPNIEUW BEKLEED LIGPLAATS BETAALD TOT 1-4-2020 LIGPLAATS WESSUM Lees meer