Vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 en zondag 2 september a.s. is het Kunst- en Cultuurweekend Leudal

Door Gilsing lokale media

Het programma

Vrijdag 31 augustus: proeven aan het kloosterleven
Om 18.00 uur vindt in De Bombardon de officiële opening van het weekend plaats. Hierbij is iedere inwoner van Leudal van harte welkom.
Vervolgens kunt u daar om 18.30 uur toetreden tot de kloosterorde van de Gouden Eikel! In samenwerking met Tonieëlgroep Heitse gaat u een kloosterdiner bereiden. Kostenindicatie € 30 per persoon.
N.B. Voor deze activiteit dient u zich aan te melden, het aantal plaatsen is beperkt! Informatie vindt u op de website van De Bombardon: http://www.debombardon.com 

Zaterdag 1 september: gereserveerd voor de jeugd, klein en groot
Om 11.00 uur is in de Baexheimerhof in Baexem de superleuke en interactieve kindervoorstelling ‘De Circusboerderij’, bedoeld voor de jongste inwoners van Leudal. Deze voorstelling is niet alleen om naar te kijken, de kinderen spelen zélf de hoofdrol in dit circus! Vaders, moeders, opa’s, oma’s, kom meegenieten met het plezier van de kleintjes (ongeveer 3-12 jaar) in de Baexheimerhof! Toegang is gratis
Eveneens in Baexheimerhof is er ’s middags van 14.00 tot 16.00 uur voor de middelbare schooljeugd een spetterend optreden van dansschool Fresh Label Studios uit Heythuysen. En…iedere toeschouwer dingt mee naar een gratis dansworkshop ter plekke! Ook voor deze voorstelling is de toegang gratis.

Zondag 2 september: Kunstfietsen door Heythuysen
Het Kunst- en Cultuurweekend Leudal zou niet compleet zijn zonder het traditionele Kunstfietsen. Op zondag 2 september kan er gefietst worden, de tuinen van de kunstenaars zijn van 10.00 tot 17.00 uur open. Maar het blijft zeker niet bij kijken alleen. Er is ook voordracht, koorzang, levende muziek (harp) en een heuse ‘REUZEN’act. Kom, fiets, trap en bewonder!
Pronkstuk of prullaria
Op diezelfde dag 2 september vindt in de Bombardon tussen 10.30 en 13.00 uur de activiteit ‘Pronkstuk of Prullaria’ plaats. Heeft u verborgen schatten in huis, een oud servies, een schilderij, meubelstuk of andere huisraad verworven uit een erfenis, bent u in het bezit van een antieke klok of sierlijk glaswerk? Dit is dé gelegenheid om dit aan een deskundig oordeel te onderwerpen. Er zijn die dag vijf deskundigen aanwezig met ieder hun eigen expertise. Zij vertellen u graag meer over leeftijd, herkomst, stijl, schepper en geven indien mogelijk een globale waarde-indicatie van uw pronkstuk.
Kunst-dichtbij-Kunst
De Bombardon organiseert die dag de kunstmarkt ‘Kunst-dichtbij-Kunst’. Deze kunstmarkt is van 11.00 tot 16.00 uur geopend en biedt ook ruimte aan kunstenaars van buiten Heythuysen. Er worden mini-workshops gegeven, er is muziek en direct contact met de kunstenaars. Toegang is gratis.

Het Kunst- en Cultuurweekend van 31 augustus tot en met 2 september wordt georganiseerd door de Stichting Kunst & Cultuur Leudal. Dit mag u niet missen!
Alle informatie over het Kunst- & Cultuurweekend Leudal 2018 staat ook op www.kunstencultuurleudal.nl 

|Doorsturen

UitgelichtUIT!N Expositie Agenda

WeerSjnabbeltjes

Meest gelezen